top of page

Mannen yoga

Mannen yoga is een les waarin een dynamische vorm van yoga beoefend wordt: Vinyasa yoga. Hierbij gaan de verschillende houdingen soepel en geleidelijk in elkaar over op het ritme van de adem. Naast de adem zijn de “core" spieren van belang bij Vinyasa yoga. 

 

Waarom Mannen yoga?

Mannen zitten nu eenmaal anders in elkaar dan vrouwen. Generaliserend zijn mannen krachtiger en minder flexibel. Hierdoor passen sommige yoga houdingen beter bij mannen dan andere. Ook is de sfeer anders met alleen mannen en is het voor sommige mannen ook prettiger om niet alleen maar tussen de hele lenige en geoefende yoga dames te staan ;-). 

 

Wat levert het op?

Tja, eigenlijk een vraag die niemand voor jou kan beantwoorden. We geven altijd de ruimte voor 1 proefles maar eigenlijk kan je pas na meerdere lessen zeggen wat het jou oplevert. Wat veel gehoorde winst is van regelmatig yoga beoefenen:

Door de inspanning lukt het ontspannen ook beter / Het maakt mijn hoofd leeg / Spanning die vast zat, kwam los waardoor ik me energieker voel / Ik gebruik met yoga mijn hele lijf, hierdoor ben ik me meer bewust van mijn lichaam /  Ik kan me beter focussen / Meer rust in mijn hoofd / Krachtiger en soepeler / Even los van alles en tijd voor mezelf

Vanwege de inspanning is het fijn en hygiënisch je eigen mat mee te nemen. Als je geen mat hebt, kun je bij ons een mat van studio kwaliteit aanschaffen voor € 23,50. 

Mannen yoga is voor alle mannen, 
met of zonder yoga ervaring!

Docent: 

Donderdag:

20.30 - 21.45 uur

bottom of page