Livestream en online yogalessen: hoe & wat

Zolang de fysieke studio gesloten is vanwege het corona virus is er elke week een aangepast rooster met livestream lessen. Je kan je net zoals altijd via Momoyoga opgeven voor deze lessen. De livestream lessen worden gegeven via het online platform Zoom. 

Hoe werkt het?

 1. Download Zoom op je telefoon, computer of tablet en creer een gratis account. Gebruik je Zoom voor het eerst? Kijk eventueel deze video om te zien hoe het werkt. 

 2. Schrijf je in via Momoyoga voor een livestream les. Let op: je kan je tot 1 uur voor aanvang van de les opgeven. 

 3. Ongeveer 30 minuten voor aanvang van de les ontvang je een email met daarin een link om mee te doen. 

 4. Klik 10 minuten voordat de les start op de link en stap in de online yoga studio. De yogadocent is dan ook aanwezig. 

 5. Check vervolgens of je alles aan de praat krijgt (audio en video). Je kan er ook voor kiezen om je video en/of audio uit te zetten.

 6. Rechts bovenin het scherm kan je kiezen voor een bepaalde view: 

  • Gallery view: je ziet allemaal vierkantjes met alle deelnemers. 

  • Speaker view: je ziet degene die spreekt groot in beeld, de rest van de deelnemers klein. Op het moment dat de les start kan je het best kiezen voor ‘Speaker view’ zodat de docent goed te zien is.

 7. Tijdens de les zet de docent het geluid van alle deelnemers uit zodat we de les in rust kunnen doen zonder allerlei achtergrondgeluiden :-).  

 8. Als je na afloop nog even wilt napraten of een vraag wilt stellen, kun je kiezen voor ‘gallery view’, dan zijn alle yogi’s zichtbaar. Het geluid van iedereen wordt dan ook weer aangezet. Je kan dan natuurlijk ook de les verlaten. 

Online lessen - Opname lessen

Alle livestream lessen worden opgenomen, zodat de lessen nog 1 week na afloop beschikbaar zijn. Bij de start van de opname wordt hiervan een melding getoond op je scherm. De docent is in beeld bij deze opnames, de deelnemers NIET.

Deelnemers met een abonnement ontvangen een wachtwoord voor een afgeschermde pagina waar de video opnames staan. Als je deelneemt met een losse les of een rittenkaart, ontvang je de dag na je les een mail met daarin een link naar de opname van de gevolgde les. De video opnames geven je de mogelijkheid je yogamat uit te rollen wanneer het jou het beste uitkomt.

Ben je nieuw bij Yoga Studio Apeldoorn
Ben je geen lid en wil je mee doen met de livestream lessen? Je bent van harte welkom om eerst gratis proefles te volgen! Maak eerst een account aan via het rooster (Momoyoga). Vervolgens kan je kiezen voor een proefles, een losse les, een 5-rittenkaart of een maandkaart. Alle lessen die je volgt, blijven na afloop nog 1 week als video opname beschikbaar. Mocht je rittenkaart nog niet op zijn als de fysieke studio opengaat, dan kan je natuurlijke de resterende lestegoeden gebruiken bij de gewone lessen. 
Nog een paar tips
 • Creer een fijne, warme plek in je huis waar je rustig mee kan doen aan de les. Rol je matje uit waar je voldoende bewegingsruimte hebt, leg een deken en kussen klaar, schenk een kopje thee in en steek misschien gezellig een kaarsje aan :-)

 • Zorg ervoor dat je apparaat waarmee je de les gaat volgen opgeladen is of met een stekker in het stopcontact zit. 

 • Luister goed naar je lichaam. Voelt een houding niet goed, pas de houding aan of kom helemaal uit de houding. 

 • Gebruik je Zoom voor het eerst? Kijk eventueel deze video om te zien hoe het werkt

 • Geniet van je ‘me-time’ momentje! 

Als je vragen hebt, suggesties of tips kan je een email sturen naar: info@yogastudioapeldoorn.nl

Volg ons
 • Facebook - Grey Circle
Contact

Prof. Röntgenstraat 9
7311 AM  Apeldoorn 

Tel: 06 50435470

 

info@yogastudioapeldoorn.nl

 

Locatie