Livestream yogalessen: hoe & wat

Het merendeel van onze lessen in de studio livestreamen via het online platform Zoom. Je kan je net zoals altijd via Momoyoga opgeven voor deze lessen. 

Hoe werkt het?

 1. Download Zoom op je telefoon, computer of tablet en creer een gratis account. Gebruik je Zoom voor het eerst? Kijk eventueel deze video om te zien hoe het werkt. 

 2. Schrijf je in via Momoyoga voor een livestream les. Let op: je kan je tot 1 uur voor aanvang van de les opgeven. 

 3. Ongeveer 30 minuten voor aanvang van de les ontvang je een email met daarin een link om mee te doen. 

 4. Klik 10 minuten voordat de les start op de link en stap in de online yoga studio. De yogadocent is dan ook aanwezig. 

 5. Check vervolgens of je alles aan de praat krijgt (audio en video). Je kan er ook voor kiezen om je video en/of audio uit te zetten.

 6. Rechts bovenin het scherm kan je kiezen voor een bepaalde view: 

  • Gallery view: je ziet allemaal vierkantjes met alle deelnemers. 

  • Speaker view: je ziet degene die spreekt groot in beeld, de rest van de deelnemers klein. Op het moment dat de les start kan je het best kiezen voor ‘Speaker view’ zodat de docent goed te zien is.

 7. Tijdens de les zet de docent het geluid van alle deelnemers uit zodat we de les in rust kunnen doen zonder allerlei achtergrondgeluiden :-).  

 8. Als je na afloop nog even wilt napraten of een vraag wilt stellen, kun je kiezen voor ‘gallery view’, dan zijn alle yogi’s zichtbaar. Het geluid van iedereen wordt dan ook weer aangezet. Je kan dan natuurlijk ook de les verlaten. 

Ben je nieuw bij Yoga Studio Apeldoorn
Ben je geen lid en wil je mee doen met de livestream lessen? Je bent van harte welkom voor een gratis online proefweek! Maak eerst een account aan via het rooster (Momoyoga). Vervolgens kan je kiezen voor een gratis online proefweek. Tijdens deze week kun je kennismaken met de docenten en de verschillende yoga vormen. 
Nog een paar tips
 • Creëer een fijne, warme plek in je huis waar je rustig mee kan doen aan de les. Rol je matje uit waar je voldoende bewegingsruimte hebt, leg een deken en kussen klaar, schenk een kopje thee in en steek misschien gezellig een kaarsje aan :-)

 • Zorg ervoor dat je apparaat waarmee je de les gaat volgen opgeladen is of met een stekker in het stopcontact zit. 

 • Luister goed naar je lichaam. Voelt een houding niet goed, pas de houding aan of kom helemaal uit de houding. 

 • Geniet van je ‘me-time’ momentje! 

Als je vragen hebt, suggesties of tips kan je een email sturen naar: info@yogastudioapeldoorn.nl