top of page

Ontmoet onze docenten

Gaby
Na mijn studie Technische Bedrijfskunde te hebben afgerond, heb ik jaren gewerkt in het bedrijfsleven. In 2002 kwam ik in aanraking met yoga en vanaf de eerste keer voelde het goed, zowel fysiek als mentaal. Ik volgde wekelijks een les en probeerde diverse stijlen van yoga uit. Mijn enthousiasme groeide en yoga begon steeds meer een onderdeel te worden van mijn dagelijkse leven.
 

Yoga raakte me in mijn kern en ik ging steeds meer leven vanuit mijn gevoel. Vanuit dit gevoel gooide ik het roer om: ik startte met de 4-jarige Hatha yoga docenten opleiding bij Saswitha (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte). Een keuze met impact en een geweldig mooi cadeau aan mezelf. Naast Hatha yoga heb ik ook een yin-power- en kinderyoga opleiding afgerond en diverse workshops gevolgd.

 

Ik wil met lesgeven mijn ervaringen en enthousiasme door geven en je laten voelen wat yoga voor je kan doen. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. 

Gaby
Gaby Yoga 2020-12901.jpg
Leven vanuit je gevoel
Linda
Linda 

In Mysore, India ontving ik het certificaat: Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher, volgens de internationale Yoga Alliance Registry Standards UK/US (200 RYT).

In 2003 hielp een helende Hatha Yoga practice mij terug in mijn lichaam tijdens een intensieve revalidatie periode voor een auto ongeluk. Ik probeerde verschillende yoga stijlen, onder andere Power Yoga en Hot Yoga. Ik stond steeds vaker op de mat en keek verder dan de asana's.

Mijn eerste kennismaking met Ashtanga Vinyasa Yoga was in Utrecht tijdens een workshop, ik begreep direct dat dit een practice zou worden van waaruit ik mezelf verder wilde gaan ontwikkelen.
Ik ben frequent lessen gaan volgen en koos bewust voor een zeer intense training in India voor verdieping in deze stijl. Ondertussen ben ik begonnen met lesgeven wat ik erg leuk vind. Ik werk daarnaast als fotografisch en audiovisueel vormgever.

 

IMG-5889.jpg
Dichter bij jezelf
Erica
Martina

Samtosha betekent tevredenheid. Tijdens mijn allereerste Yoga opleidingsdag (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte) werd mij wel duidelijk dat het de kern is wanneer je bezig gaat met Yoga. Kijkend naar mogelijkheden van je eigen lichaam en bij jezelf blijven. Hoe mooi is het als je dit mag beleven en van daaruit in de ervaring te komen die bij jou past. Samtosha. 

Na mijn B-opleiding (Psychiatrisch verpleegkundige) in 2000 heb ik veel ervaring opgedaan in dak-, thuislozen- en verslavingszorg. Ik heb kwetsbare mensen mogen ontmoeten en wanhoop van hun gezichten gezien en gevoeld. Juist daar heb ik ervaren dat eenieder veerkracht heeft. Vanuit sterk gevoel en aandacht voor de mens voelde ik me soms ook machteloos en raakte ik uitgeput. Dat was het begin van bewustwording om terug te komen bij mezelf en te luisteren naar wat mijn lichaam me zegt. Mijn eerste yogalessen in die tijd gaven mij een gevoel van 'thuiskomen'. Ik werd me bewust van de adem en de verbinding die de adem maakt met je lichaam en je hoofd. Vanaf dat moment heeft yoga me niet meer losgelaten.

Ik ontmoet je graag op de yogamat om de ervaring van 'samtosha' en 'thuiskomen' met je te delen! 

 

Martina.png
Samtosha
Nathalie

We hebben allen een eigen achtergrond, een eigen familiegeschiedenis, eigen ervaringen, een eigen verhaal. Tijdens het beoefenen van yoga doen deze externe manifestaties er niet meer toe en krijgen we de kans om gewoon te zijn. We krijgen de mogelijkheid terug te keren naar onszelf en te ervaren wat er echt toe doet. Dit bewustzijn glipt ons vaak uit de handen tijdens de drukte van het alledaagse leven. De tijd op mijn mat is voor mij altijd tijd goed besteed!

In Rishikesh, India, heb ik de Ashtanga, Hatha en Vinyasa opleiding afgerond en onlangs heb ik ook een Yin opleiding gevolgd en behaald.


Ik ben gestart met yoga als rug patiënt. Yoga heeft me geleerd te voelen wat mijn lichaam nodig heeft; soms betekent dit een stapje terug doen en soms betekent dit niet opgeven en doorzetten. Het beoefenen van yoga en van mindfulness hebben mij geholpen om mij te bevrijden van de stempel “rug patiënt”. Ik hoop anderen te kunnen inspireren en te laten zien dat onze emotionele, mentale evenals onze fysieke heling en welzijn begint bij onszelf, nu, op dit moment.

Jeanne

Als afgestudeerde sociologe ben ik gaan werken in ontwikkelingswerk. Enorm ambitieus en enthousiast maar ook veel leven in mijn hoofd en ‘alles goed willen doen’ maakten dat ik een burn-out kreeg. Tijdens deze periode ontdekte ik Yin Yoga. Yin bracht me terug in mijn lichaam en door de verstilling ontstond er ruimte. Het bracht me verder in mijn persoonlijke groei. Hoewel ik vroeger veel wilde presteren en goed wilde doen voor anderen kom ik nu telkens terug bij mijzelf, ambieer ik het om te geven en goed te doen vanuit plezier en speelsheid en staan bewustzijnsontwikkeling en authenticiteit centraal in mijn leven.

 

Als yin teacher ondersteun ik je om te vertragen, te verstillen en meer te landen in je lichaam op een zachte en compassievolle manier. Ik geloof dat Yoga er is voor iedereen. Diversiteit en authenticiteit zijn waardes die dichtbij mij liggen en telkens terugkomen in mijn lessen. Op de mat ervaarde ik dat alles mocht zijn. Die boodschap deel ik graag.

 

Mijn Yin Teacher Training (200 hrs) volgde ik bij Yagoy in Amsterdam. In begin 2021 ben ik terugverhuisd naar Apeldoorn, dichter bij de natuur en zo ben ik terecht gekomen bij Yoga Studio Apeldoorn.

Tessa

Ze zet de prachtige elementen van Yoga, natuur en ceremonie in om het licht van bewustzijn te verspreiden. Haar reis startte zeven jaar geleden in India tijdens haar eerste Yoga les. Een grote verwondering en nieuwsgierigheid naar haar innerlijke wereld werd geboren en er was geen weg meer terug. Ze voltooide verschillende Yoga Teacher trainingen, assisteerde docenten als Victoria Raven Hyndmen en bestudeerde oude wijsheden van verschillende masters zoals haar geliefde teachers Satya & Sahaj.

Tegenwoordig leidt ze retreats bij het Mandali Retreat Center in Italië. En samen met haar levenspartner Tonko creëerde ze BEING (www.being-connected.nl).

Met liefde en aandacht begeleidt Tessa jou door middel van fysieke practices als Hatha, Vinyasa, Yin, Restorative en Yoga Nidra. Hiermee zal ze je zowel uitdagen en versterken als voeden en verzachten om zo de perfecte balans in jezelf te vinden.

 

Tessa weet als geen ander hoe belangrijk onze verbinding met moeder aarde is en eert daarom de elementen waarmee ze haar tribe samenbrengt in ceremonie. Zodat we weer kunnen verbinden met het speelse, chaotische, dappere en kwetsbare wilde vuur wat wij allen in ons dragen. Ze heeft het haar missie gemaakt om andere te begeleiden in hun zoektocht naar voluit leven. Terug naar het hart, terug naar huis.

094d39b7-7d95-4ed0-ad14-7b607e0d8f4f.jpg
De kracht van het heden
PSX_20200721_115552.jpg
Ontmoet jezelf op de mat
Samtosha
Sandrijn

Al op vroege leeftijd maakte ik kennis met Hatha Yoga, meditatie en diverse oosterse filosofieën. Toch ontbrak, ondanks de interesse, de juiste klik en de nodige discipline voor een regelmatige yoga en meditatie practice. Ik miste ook de houvast van een goede serie voor thuis. Het ging niet de diepte in en bleef hangen. In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met Ashtanga Vinyasa Yoga. Ik zat in die periode qua werk niet goed op mijn plek en ook niet lekker in mijn lichaam, mede door stress, het vele zitten, computerwerk en (file)rijden. Ik miste beweging en energie. Ashtanga Yoga bleek precies te zijn wat ik nodig had. De sterke flow, een dynamische practice waarin je steeds dieper gaat en je lichaam steeds verder opent en een vaststaande serie houdingen die je (juist!) ook goed thuis voor jezelf kan beoefenen.

Yoga heeft me veel gebracht en ook door moeilijke barrières heen geholpen. Durven loslaten, meer bewust zijn van jezelf, zowel geestelijk als lichamelijk. Ruimte geven en nemen. Dichtbij jezelf blijven. Blijven ademhalen. Bij een intensieve practice kom je jezelf tegen op de mat en de obstakels die je tegenkomt kunnen als een spiegel dienen voor de obstakels die je in je leven tegenkomt. Blijf je ook dan dicht bij jezelf? Blijf je ook dan ademhalen en neem je de ruimte die je nodig hebt?

Sinds 2020 geef ik Vinyasa yoga lessen bij Yoga Studio Apeldoorn. Ik vind het heel mooi om mijn passie voor yoga te delen en mensen te begeleiden in een proces waarin je dichter tot jezelf komt. Ik hoop ook jou te inspireren een stapje verder te zetten in je eigen Yoga Journey.

Liefdevolle bewustwording
Paul
IMG_20210814_094542_809.jpg
Vertragen en verstillen
20220311_170139 (2).jpg
Terug naar het hart
Terug naar huis
Ezra

Namaste! Ik ben Ezra Goudzwaard. Ik maakte voor het eerst contact met yoga toen ik nog aan de Universiteit studeerde voor Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies. Toen ik voor het eerst yoga deed dacht ik, dit is het! Alsof ik het al kende. Vanaf die eerste keer kon ik niet meer zonder.

 

Tijdens mijn Bachelor op de Universiteit heb ik mij gespecialiseerd in religie en filosofie in Azië en de oude yoga teksten bestudeerd. Ik heb daarnaast veldonderzoek in India gedaan over spiritueel yoga toerisme en hier vervolgens ook mijn literatuurscriptie over geschreven.

 

Na mijn studie heb ik ervoor gekozen om het pad van yoga verder te bestuderen als yogi. Van veel verschillende leraren wereldwijd heb ik mooie lessen geleerd. Daarnaast heb ik nog een aantal opleidingen gevolgd: 200 uur Hatha yoga, 50 uur Yin yoga, 80 uur Kind Awareness Meditation en Pranic Healing level 1. Yoga is een levensstijl voor mij. De naam Ezra betekend ‘Help’. In mijn yogalessen hoop ik jullie een stapje verder te helpen in jullie ‘yoga ontwikkeling’.

Paul

Meer dan 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met Yoga bij een Amerikaanse docent die weinig weg had van wat je tegenwoordig in al die prachtige yoga magazines ziet (denk aan mooie vrouwen die zich schijnbaar moeiteloos dubbelvouwen). Hij was namelijk vrij stevig en stijf.  De manier waarop hij daarmee en met veel humor toch een serieuze yogales neerzette heeft indruk op me gemaakt.

 

Geïnspireerd door Gaby die ik van dichtbij mooie stappen heb zien zetten met haar Yoga Studio Apeldoorn, ben ik in 2015 gestart met een Yoga opleiding bij Tonnie Goes. Na deze te hebben afgerond, ben ik gestart met de mannen yoga op donderdagavond.

 

Hiernaast train ik al meer dan 10 jaar mensen privé en in organisaties, maar ook jongeren in moeilijke levensfases, en steeds weer valt het me op hoeveel we in ons hoofd zitten. Het welbekende “hoofd-kwartier” is prima en voor een gezonde balans is er meer nodig. Als we blijven piekeren en praten, blijven we soms zo hangen. Yoga zet er voor mij iets naast (je blijft namelijk gewoon nadenken ;-)) waardoor ik meer in mijn lijf kom en meer kan ervaren in het moment zelf. 

 

WhatsApp%20Image%202021-01-29%20at%2014.00_edited.jpg
Liefdevolle bewustwording
DSCF4151.jpg
Ervaren in het moment
Erica

De allereerste keer dat ik op een yogamat zat voelde ik al dat yoga meer voor me zou zijn dan een uurtje in de week sporten en ontspannen. Er gingen een paar jaar voorbij waarin ik verschillende yogastijlen uitprobeerde. Maanden waarin ik elke dag yoga deed werden afgewisseld met soms weken helemaal geen yoga. Tot ik in 2012 voor het eerst een yin yoga les volgde. Ik was verkocht. Dit is mijn yoga!

 

Er is tijd om adem te halen en in jezelf te keren. Aandacht voor je lichaam en je gevoelens. Door minuten in dezelfde (soms niet zo comfortabele) houding te blijven leer je spanning los te laten. En dat werkt ook door in het dagelijks leven. Sinds ik aan yin yoga doe voel ik me rustiger, heb ik geen last meer van stress en laat ik me niet meer van de wijs brengen door negatieve gedachten.

 

Kom ook genieten van een yin momentje in je yang leven. Het brengt je in balans!

 

20161215_183128.jpg
Balans in je leven
bottom of page