Docenten

 

Leven vanuit je gevoel

Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Gaby van Puffelen
Na mijn studie Technische Bedrijfskunde te hebben afgerond, heb ik jaren gewerkt in het bedrijfsleven. In 2002 kwam ik in aanraking met yoga en vanaf de eerste keer voelde het goed, zowel fysiek als mentaal. Ik volgde wekelijks een les en probeerde diverse stijlen van yoga uit. Mijn enthousiasme groeide en yoga begon steeds meer een onderdeel te worden van mijn dagelijkse leven.
 

Yoga raakte me in mijn kern en ik ging steeds meer leven vanuit mijn gevoel. Vanuit dit gevoel gooide ik het roer om: ik startte met de 4-jarige Hatha yoga docenten opleiding bij Saswitha (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte). Een keuze met impact en een geweldig mooi cadeau aan mezelf. Naast Hatha yoga heb ik ook een yin-power- en kinderyoga opleiding afgerond en diverse workshops gevolgd.

 

Ik wil met lesgeven mijn ervaringen en enthousiasme door geven en je laten voelen wat yoga voor je kan doen. Zowel op de mat als in het dagelijkse leven. 

 
Linda Mosterd

In Mysore, India ontving ik het certificaat: Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher, volgens de internationale Yoga Alliance Registry Standards UK/US (200 RYT).

In 2003 hielp een helende Hatha Yoga practice mij terug in mijn lichaam tijdens een intensieve revalidatie periode voor een auto ongeluk. Ik probeerde verschillende yoga stijlen, onder andere Power Yoga en Hot Yoga. Ik stond steeds vaker op de mat en keek verder dan de asana's.

Mijn eerste kennismaking met Ashtanga Vinyasa Yoga was in Utrecht tijdens een workshop, ik begreep direct dat dit een practice zou worden van waaruit ik mezelf verder wilde gaan ontwikkelen.
Ik ben frequent lessen gaan volgen en koos bewust voor een zeer intense training in India voor verdieping in deze stijl. Ondertussen ben ik begonnen met lesgeven wat ik erg leuk vind. Ik werk daarnaast als fotografisch en audiovisueel vormgever.

 

Paul van Puffelen

Meer dan 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met Yoga bij een Amerikaanse docent die weinig weg had van wat je tegenwoordig in al die prachtige yoga magazines ziet (denk aan mooie vrouwen die zich schijnbaar moeiteloos dubbelvouwen). Hij was namelijk vrij stevig en stijf.  De manier waarop hij daarmee en met veel humor toch een serieuze yogales neerzette heeft indruk op me gemaakt.

 

Geïnspireerd door Gaby die ik van dichtbij mooie stappen heb zien zetten met haar Yoga Studio Apeldoorn, ben ik in 2015 gestart met een Yoga opleiding bij Tonnie Goes. Na deze te hebben afgerond, ben ik gestart met de mannen yoga op donderdagavond.

 

Hiernaast train ik al meer dan 10 jaar mensen privé en in organisaties, maar ook jongeren in moeilijke levensfases, en steeds weer valt het me op hoeveel we in ons hoofd zitten. Het welbekende “hoofd-kwartier” is prima en voor een gezonde balans is er meer nodig. Als we blijven piekeren en praten, blijven we soms zo hangen. Yoga zet er voor mij iets naast (je blijft namelijk gewoon nadenken ;-)) waardoor ik meer in mijn lijf kom en meer kan ervaren in het moment zelf. 

 

 
Ervaren in het moment
Erica van Boheemen

De allereerste keer dat ik op een yogamat zat voelde ik al dat yoga meer voor me zou zijn dan een uurtje in de week sporten en ontspannen. Er gingen een paar jaar voorbij waarin ik verschillende yogastijlen uitprobeerde. Maanden waarin ik elke dag yoga deed werden afgewisseld met soms weken helemaal geen yoga. Tot ik in 2012 voor het eerst een yin yoga les volgde. Ik was verkocht. Dit is mijn yoga!

 

Er is tijd om adem te halen en in jezelf te keren. Aandacht voor je lichaam en je gevoelens. Door minuten in dezelfde (soms niet zo comfortabele) houding te blijven leer je spanning los te laten. En dat werkt ook door in het dagelijks leven. Sinds ik aan yin yoga doe voel ik me rustiger, heb ik geen last meer van stress en laat ik me niet meer van de wijs brengen door negatieve gedachten.

 

Kom ook genieten van een yin momentje in je yang leven. Het brengt je in balans!

 

 
Balans in je leven
Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Leven vanuit je gevoel
Gaby van Puffelen
Martina Kwappenberg

Samtosha betekent tevredenheid. Tijdens mijn allereerste Yoga opleidingsdag (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte) werd mij wel duidelijk dat het de kern is wanneer je bezig gaat met Yoga. Kijkend naar mogelijkheden van je eigen lichaam en bij jezelf blijven. Hoe mooi is het als je dit mag beleven en van daaruit in de ervaring te komen die bij jou past. Samtosha. 

Na mijn B-opleiding (Psychiatrisch verpleegkundige) in 2000 heb ik veel ervaring opgedaan in dak-, thuislozen- en verslavingszorg. Ik heb kwetsbare mensen mogen ontmoeten en wanhoop van hun gezichten gezien en gevoeld. Juist daar heb ik ervaren dat eenieder veerkracht heeft. Vanuit sterk gevoel en aandacht voor de mens voelde ik me soms ook machteloos en raakte ik uitgeput. Dat was het begin van bewustwording om terug te komen bij mezelf en te luisteren naar wat mijn lichaam me zegt. Mijn eerste yogalessen in die tijd gaven mij een gevoel van 'thuiskomen'. Ik werd me bewust van de adem en de verbinding die de adem maakt met je lichaam en je hoofd. Vanaf dat moment heeft yoga me niet meer losgelaten.

Ik ontmoet je graag op de yogamat om de ervaring van 'samtosha' en 'thuiskomen' met je te delen! 

 

Samtosha
Volg ons
  • Facebook - Grey Circle
Contact

Prof. Röntgenstraat 9
7311 AM  Apeldoorn 

Tel: 06 50435470

 

info@yogastudioapeldoorn.nl

 

Locatie